שאלות תשובות

לכל הגילאים, מתינוק בן יומו ועד לקשישים ולמגוון רחב מאד של בעיות. למשל ניתן לטפל בהומאופתיה בהצלחה בבעיות הורמונאליות וכאבי מחזור, בבעיות עור, בבעיות במערכת העיכול, במיגרנות, בסחרחורות, בבעיות בשינה, פחדים, אסטמה, אלרגיות למיניהן, ועוד… יותר ויותר אנשים מבינים את ההבדל בין דיכוי של מחלה לבין רפוי של מחלה. ויותר ויותר אנשים מחפשים טיפול מקיף ושלם. הטיפול מתאים לאנשים שרוצים להגדיל את הפוטנציאל של כח הריפוי הטבעי שלהם ומעונינים לחזק אותו כך שישרת אותם נאמנה גם במישור הפיזי וגם במישור הריגשי, לאורך שנים.

מטרת הפגישה הראשונה היא לברר באופן יסודי ומעמיק את תולדות התופעה או המחלה שאיתה בא המטופל, את המאפיינים של התופעה ומאפיינים נוספים של האדם. בתום הפגישה אני ממליצה על ההכנה ההומאופתית המתאימה ונותנת קווים מנחים לאופן הנטילה. נקבעת פגישת מעקב ל6-8 שבועות קדימה. במהלך הזמן עד לפגישה הבאה אנו עוקבים, לפי הצורך. פגישות מעקב נוספות נקבעות בהתאם לכל מקרה ומקרה.

את התרופות ההומאופתיות (הנקראות רמדיז, או הכנות הומאופתיות) מכינים ממקורות שונים (מלחים, צמחים, מינרלים, מתכות, בעלי חיים ועוד). ההכנה כרוכה בתהליך סידרתי של דילול וניעור. בתהליך ההכנה (הנערך במעבדות המתמחות בהכנת תרופות הומאופתיות), נוטלים טיפה אחת מתמצית האם של צמח מסויים ומוהלים ב- 100 טיפות של אלכוהול ומים. את התמהיל הזה מנערים מספר קבוע של פעמים. בשלב הבא לוקחים טיפה אחת מהתמהיל הנ”ל ושוב מוהלים ב- 100 טיפות של אלכוהול ומים ומנערים. וכן הלאה עד לדרגת מיהול שבה כבר אין שום שארית מדידה מתמצית האם. תהליך זה של דילול וניעור אמנם מפחית עד מעלים מהרמדי את המטען החומרי שלה אך מעביר הלאה את האיכויות הגבוהות (איכויות הריפוי) של חומר המוצא. אותן איכויות הן אלו המשפיעות על תיקון פעולת הכח החיוני של האדם בכך שהן מעצימות את פוטנציאל הריפוי הטבעי השוכן בכל אדם ואדם.

בהומאופתיה עומדות לרשותנו כמה אלפי הכנות הומאופתיות והמידע אודות פוטנציאל הריפוי של כל אחת ואחת מהן נלמד בתהליך ניסויי מוגדר.

ההתאמה של ה’רמדי’ לכל מטופל היא פרטנית ונעשית באופן מדוקדק ומוקפד במטרה למצוא את אותה איכות מיוחדת המתאימה ביותר לאותו אדם. כאן הופכת מאד משמעותית יכולת ההבחנה של ההומאופת ומידת הניסיון שלו.

להלן קישורית לסרטון קצר בו מדגים ג’ון מורגן, הומאופת ורוקח מהולל, כיצד מכינים תרופה הומאופתית:

https://www.helios.co.uk/remedies/remedy-preparation

כן, מתחילים את הטיפול ההומאופתי במקביל לתרופות. עם התקדמות הטיפול נבדקת האפשרות להוריד את התרופות הקונבנציונאליות, תוך מעקב ותיאום עם הרופא המטפל.

כן, בטוח לטפל בהומאופתיה בזמן הריון. יתרה מכך, כל המיטיב עם מצבה של האם ההרה מיטיב גם את מצבו של העובר.

במצבים אקוטיים פשוטים משך הטיפול יהיה קצר, לעיתים ימים ולעיתים אף שעות. במצבים מתמשכים (כרוניים) הטיפול יהיה ארוך יותר. משך הטיפול תלוי במספר רב של נתונים: גיל המטופל, משך הזמן שהוא סובל מהתלונה/מחלה, סוג המחלה, מידת החיוניות הכללית שלו, גורמים תורשתיים, גורמים סביבתיים מכבידים ועוד ועוד.

טיפול הומאופתי קלאסי תמיד מכוון לחיזוק והמרצת כח הריפוי הטבעי של האדם ובכך גם מבטיח פוטנציאל ריפוי לטווח רחב של תופעות נוספות בתחום הגוף והנפש. במהלך הטיפול אנו עוקבים אחר שינויים בתופעות נוספות מעבר לתלונה העיקרית איתה הגיע המטופל כגון, שיפור באיכות השינה, שיפור יכולת הקשב והריכוז, שיפור בחיוניות הכללית ועוד ועוד.

אנחנו עדים לפעולתו היעילה של כח הריפוי הטבעי בשורה של מחלות הנקראות אקוטיות. למשל בשפעות, בשילשולים והקאות, בהצטננות, וכן במחלות ילדים כמו אבעבועות רוח, אדמת וכד’. תופעות אלו יכולות לארוך כמה שעות או כמה ימים. בד”כ נראה זמן של דגירה, זמן של שיא המחלה ולאחר מכן החלמה שלאחריה האדם חוזר לאיתנו הרגיל. כאן כח הריפוי הטבעי הראה את כוחו והבריא את האדם. אולם רב המחלות שמפריעות לאנשים אינן מחלות כגון אלו המוזכרות למעלה אלא תופעות הנמשכות, או מופיעות ונעלמות אך חוזרות לאורך שנים כגון: בעיות שינה, מחלות עור, מחלות חוזרות בדרכי הנשימה, כאבי מחזור, בעיות פריון, מיגרנות, סחרחורות, דיכאון, אלרגיות למיניהן, אסטמה, בעיות במערכת העיכול, חרדות ועוד.

תופעות אלו אינן מחלימות מאליהן. פה כח הריפוי הטבעי של האדם, נכשל במשימה. במקום לרפא את האדם, כפי שעושה במחלות אקוטיות (ראו למעלה) ובהעדר מענה מוצלח וטוב יותר, הוא בעצם נדחף “לייצר” תופעות נמשכות אלו. כאן נכנסת ההומאופתיה ברב עוצמתה ותיחכומה. מאחר וביכולתה לגרות את כח הריפוי הטבעי (אשר נכשל במשימה) לשנות את כיוון פעולתו ולהבריא את האדם מהתופעות הכרוניות.

חום הגוף מבוקר בצורה קפדנית על ידי מנגנונים רבים בגוף. אותם מנגנונים הם אלו המעלים את חום הגוף בעת הצורך והם אלו היודעים לעצור את העליית החום על מנת שלא לסכן את הגוף. הטבע לא טועה – למנגנון העלאת החום תפקיד חשוב במחלה. חום עוזר…

להמשך המאמר…

מחלה אקוטית היא מחלה בעלת משך זמן קצר יחסית (ימים) אך מתאפיינת בד”כ במהלך סוער יחסית. המהלך יכול להיות מלווה באחד או בכמה מאפיינים כגון: חום, כאבים, שלשול או הקאות, דלקות בדרכי הנשימה העליונות (דלקת גרון, נזלת, שיעול) או דרכי נשימה תחתונות (דלקת ריאות), דלקת אוזניים, שפעת וכד’. עוד מאפיין של מחלות אקוטיות הוא שבסיום המהלך, האדם לרוב שב לאיתנו הרגיל.

תופעה כרונית היא כל תלונה (גוף או נפש) המלווה את האדם לאורך זמן ויכולה להיות מתמידה או להתאפיין בהתפרצויות. למשל אסטמה, מיגרנות, פריחות עור למיניהן, בעיות הורמונליות, כאבי מחזור, לחץ דם גבוה, בעיות במערכת העיכול כגון ממעי רגיז, נטיה לעצירויות או שלשולים, כיב בקיבה, טחורים וכן פחדים, מצבי רוח, דיכאון ועוד. אלו נטיות של האדם החוזרות וצצות במחזוריות כזו או אחרת או מלוות את האדם באופן יומיומי.

כן. להלן מספר קישוריות למאמרים המדווחים על סקירות ומחקרים לגבי יעילות השימוש בהומאופתיה:

Homeopathic treatment of premenstrual syndrome: a case series
טיפול הומאופתי לסינדרום קדם-ויסתי
במחקר שערכו קבוצת רופאים בצרפת, השתתפו 23 נשים. הנשים דיווחו על ירידה משמעותית בעצבנות, תוקפנות ומתח, כאבים וחוסר נוחיות בשדיים, ועליה במישקל. 21 נשים גם דיווחו על שיפור משמעותי באיכות החיים הכללית שלהן.
לקריאה נוספת:

Treating hot flushes in menopausal women with homeopathic treatment–results of an observational study
Bordet MF1, Colas A, Marijnen P, Masson J, Trichard M.

טיפול הומאופתי בנשים בגיל המעבר הסובלות מגלי חום – תוצאות של מחקר-תצפית
במחקר השתתפו 99 רופאים מ-8 מדינות שונות ו-438 נשים בגיל ממוצע של 55.
מסקנות הסקירה הן כי טיפול הומאופתי נמצא יעיל לטיפול בגלי חום אצל נשים בגיל המעבר. ההמלצה היא לערוך מחקים מבוקרים נוספים.
לקריאה נוספת:

להלן קישורית לאתר של המכון לחקר ההומאופתיה Homeopathy Research Institute, בו מספר רב של קישוריות של סקירות ומחקרים:

שימוש בהומאופתיה בברזיל, מנע התפתחות של מגיפת קדחת דנגי.

הניסוי נערך בשנת 2008 בעיר Macae והראה ירידה של 71% במקרי הקדחת לעומת 2007. בעוד שבשאר ערי המחוז הייתה עליה של 273%. בריו דה ז’נרו הייתה עליה של 315% במקרי הקדחת. התרופה ההומאופתית חולקה חינם לאנשים במרפאות, ובעוד נקודות אסטרטגיות בעיר כגון תחנת האוטובוסים המרכזית, במרכז העיר, בבתי ספר ובשכונות. לקריאה נוספת :

הומאופתיה נמצאה יעילה בטיפול בשלשולים אצל ילדים:

תוצאות 3 מחקרים קליניים שנערכו בשיטת הסמיות הכפולה, על קבוצה של 242 ילדים בני 6 חודשים עד גיל 5 הוכיחו כי משך המחלה של הילדים שטופלו בהומאופתיה בטיפול מותאם פרטני, היתה קצרה יותר מאשר מחלתם של אלו אשר קיבלו פלסבו (תרופת “אין בו”).
לקריאה נוספת:

Homeopathic Medications as Clinical Alternatives for Symptomatic Care of Acute Otitis Media and Upper Respiratory Infections in Children
Iris R Bell, MD, PhD and Nancy N Boyer, RN, NP, PA-C
תרופות הומאופתיות כאלטרנטיבה קלינית עבור טיפול סימפטומטי בדלקות אוזניים חריפות ובדלקות דרכי נשימה עליונות, אצל ילדים.
מאמר סקירה המצביע על היתרונות בשימוש בתרופות הומאופתיות אצל ילדים עם דלקות אוזניים או דלקות דרכי נשימה עליונות. העדפת השימוש בתרופות הומאופתיות ניכר בעיקר ב 3 נקודות: בטיחות, מהירות השיפור ועלויות נמוכות. מהירות השיפור, בעיקר בדלקות אוזניים מיתרגם ליכולת להפחית טיפול אנטיביוטי כבר מהימים הראשונים של המחלה.
למאמר המלא:

הומאופתיה במחלקה לטיפול נמרץ

מחקר שנערך במחלקה לטיפול נמרץ בבית החולים Shore Health System of Maryland, נמצא כי השימוש ברמדי kali-bi, מסייע להפחתת כמות הליחה העודפת אצל חולים במצב קשה, מפחיתה את משך הזמן שבו הם נזקקי למכונת הנשמה, וכתוצאה ניכרת הפחתה של סיבוכים בדרכי הנשימה וקיצור זמן השהות שלהם במחלקה לטיפול נמרץ.
לקריאה נוספת:

מחקר שנערך באוניברסיטת הרווארד היוקרתית נושא בשורות טובות להומאופתיה

מאמר/סקירה שהתפרסם בתקופון American Journal of Public Health מדווח על עליה של 15% בשימוש בהומאופתיה ב- 5 שנים האחרונות. הסקר בדק את השכיחות ואת תבניות השימוש של רפואה הומאופתית בקרב מבוגרים ביחס לשימוש בתרפיות אלטרנטיביות אחרות. המצבים הנפוצים ביותר שבעטיין פנו האנשים להומאופתיה היו תלונות במערכת הנשימה, במערכת אף-אוזן-גרון, וסינדרומים של כאבים במערכת שלד שריר. עוד מציין המחקר כי שימוש בהומאופתיה במדינות אירופאיות נפוץ יותר מאשר בארה”ב. באיטליה למשל, אחד מכל 6 אנשים מטופל בהומאופתיה.

הצוות החוקר מדווח כי שיעור הדעות החיוביות ביחס להומיאופתיה היו גבוהים במיוחד אצל אלו אשר טופלו אצל הומאופת מקצועי בהשוואה לאלו אשר צרכו תרופות הומאופתיות הנמכרות ללא מרשם או טיפלו בעצמם, בהומאופתיה.
לקריאה נוספת:

Homeopathy and Musculoskeletal Disorders – An Overview and Critique of Available Research
Sharon Townhill | Hpathy Ezine, November, 2009 |

סקירה וביקורת אודות המחקרים שנערכו בתחום “טיפול הומאופתי בבעיות שלד-שריר” (עד 2009)
לקריאה נוספת: